Voetbal

Klopp waarschuwt Guardiola voor druk programma in Engeland

Liverpool-manager Jürgen Klopp waarschuwt Josep Guardiola voor het drukke programma in Engeland.

De Duitser is sinds enkele maanden actief in de Premier League, een competitie waarin Guardiola na de zomer wil werken. Om die reden verlengt de Catalaanse oefenmeester zijn aflopende contract bij Bayern München niet.

"Voor ik hier kwam werken, was het mij onbekend dat er twee duels moeten worden gespeeld in de halve finale van de League Cup", zegt Klopp tegen de BBC.

De Duitser kreeg vorige week al felicitaties nadat Liverpool met 1-0 won van Stoke City in de eerste halve eindstrijd van het bekertoernooi.

"Mensen in Duitsland zeiden al: 'Ja, je staat in de finale!'. Wat een idioten, we moeten nog een wedstrijd. Dat is het grootste verschil met Duitsland: het aantal duels dat we moeten spelen in Engeland."

Replay

Liverpool speelt deze maand liefst acht of negen duels - afhankelijk van de afloop van de wedstrijd tegen Exeter City in de derde ronde van de FA Cup.

De 'Reds' zijn veroordeeld tot een replay omdat het eerste duel vrijdagavond in een 2-2 gelijkspel eindigde.

"In Duitsland snappen mensen niet dat je nog een keer moet spelen als je gelijkspeelt", aldus Klopp. "In Engeland is het alleen maar voetbal, voetbal, voetbal. Pep zal ongetwijfeld veel spelers halen, misschien stelt hij wel een selectie van 35 man samen."

Lees meer over:
Tip de redactie