Vitesse heeft maandag Rob Maas aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen.

"Het belangrijkste is dat er rust komt zodat we kunnen focussen op waar we mee bezig zijn. Met de huidige staf kan dat perfect", zegt technisch directeur Mo Allach op de site van Vitesse.

Voormalig assistent Maas trad afgelopen week bij het trainingskamp in Spanje al op als hoofdtrainer van de Gelderlanders na het vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv.

De voormalig middenvelder is blij met zijn nieuwe rol. "Hoewel ik heel prettig samenwerkte in de situatie zoals deze was, heb ik niet voor niets mijn trainersdiploma's gehaald."

"De afgelopen week heb ik gemerkt dat alles wat er bij komt kijken als hoofdtrainer bij mij past. Het voordeel is dat ik de spelersgroep ken en weet hoe we bij Vitesse werken. Samen met de stafleden gaan we door op de weg zoals we die zijn ingeslagen."

Feyenoord

De 46-jarige Maas, die als speler van onder andere RKC Waalwijk, Feyenoord en Heracles Almelo in meer dan vijfhonderd competitieduels in actie kwam, stapte anderhalf jaar geleden over van RKC naar Vitesse.

De Arnhemmers staan na de eerste seizoenshelft vijfde in de eredivisie met 28 punten. Vitesse speelt zaterdag op bezoek bij SC Cambuur zijn eerste duel na de winterstop.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie