Voetbal

Ancelotti snapt vele trainerswissels bij Real Madrid niet

Carlo Ancelotti vindt het merkwaardig dat Real Madrid vorige week besloot om afscheid te nemen van coach Rafael Benitez.

"De gang van zaken is heel moeilijk te begrijpen", zegt de oud-middenvelder tegen het Chinese Sina Sports.

De Italiaanse coach moest zelf in de zomer vertrekken van Real Madrid-voorzitter Florentino Perez na een seizoen zonder prijzen. Zijn opvolger Benitez werd al na zes maanden de laan uitgestuurd en vervangen door Zinedine Zidane.

"Natuurlijk wordt een coach altijd beoordeeld op resultaten, maar we zijn pas halverwege het seizoen", aldus Ancelotti, die Real Madrid in 2014 naar de Champions League-zege loodste met Zidane als zijn assistent.

Perez staat er niet om bekend dat hij veel geduld heeft met trainers. "Zidane wordt al de vijfde Real-trainer sinds 2009", weet Ancelotti, die na dit seizoen aantreedt bij Bayern München als opvolger van Josep Guardiola. "Je kunt je afvragen of het altijd aan de coach ligt."

Zidane debuteerde zaterdag met een overtuigende 5-0 zege op Deportivo la Coruña. In de Fransman heeft Ancelotti veel vertrouwen. "Hij heeft de capaciteiten voor deze baan."

Tip de redactie