FC Twente heeft Onno Jacobs aangesteld als interim-directeur. De voormalig bestuurder van Feyenoord zal die functie tot 1 mei vervullen.

Jacobs (51) zal nauw samen gaan werken met directeur Gerald van den Belt, die nu nog kampt met verschijnselen van oververmoeidheid, maar komende week zijn werkzaamheden hervat.

"De situatie waarin FC Twente zich bevindt vraagt om veel inzet van iedereen binnen de club", zegt Jacobs op de website van de huidige nummer zeventien van de eredivisie.

"Dat ik daaraan een bijdrage mag leveren beschouw ik als een grote opgave. Voor mij zijn behoud licentie en het voorkomen van degradatie essentieel en ik wil me ook inzetten voor een goede organisatie van FC Twente in de toekomst."

Problemen

FC Twente kampt met grote financiële problemen en stelt de komende maanden alles in het werk om uit de zorgwekkende categorie 1 van de KNVB te komen.

Eind vorig jaar stemde de gemeente Enschede in met een reddingsplan voor de club. Hierdoor kan FC Twente een gemeentelijke lening van zeventien miljoen euro direct aflossen en andere schulden herfinancieren.

In ruil voor die garantstelling doet FC Twente afstand van het stadion De Grolsch Veste, dat wordt ondergebracht in een nieuwe stichting die losstaat van de club. 

Tussen 2005 en 2011 fungeerde Jacobs als financieel directeur van Feyenoord.