Louis van Gaal was zaterdag na de benauwde zege op Sheffield United (1-0) in de FA Cup kritisch op de spelers van Manchester United.

De 64-jarige Amsterdammer vond dat zijn ploeg vooral aanvallend meer moet brengen dan het nu deed.

"We moeten sneller spelen en mee de flanken benutten dan we in de eerste helft deden. In de tweede helft ging dat iets beter. We creëerden iets meer, maar niet voldoende. Sheffield stond goed georganiseerd", aldus Van Gaal.

Toch plaatste de voormalig bondscoach van Oranje wel een kanttekening. "Hoeveel kansen heeft Sheffield gehad? Daar hoor je niemand over. Iedereen heeft het over hun fantastische verdediging. Ik denk dat je als speler uit de League One ook niets anders kunt doen."

Wayne Rooney benutte tegen Sheffield in de blessuretijd een strafschop nadat Memphis Depay binnen het zestienmetergebied werd neergehaald.

"Het was een terechte strafschop, want Memphis had de kans om er langs te gaan", oordeelde Van Gaal. "Hij was min of meer de matchwinner. We wonnen en dat is het belangrijkste."

Frustrerend

De trainer van United had weinig positieve woorden over voor League One-club Sheffield. Hij vond dat niet alleen de toeschouwers op Old Trafford het recht hadden om gefrustreerd te zijn.

"Het is voor de spelers en de staf ook frustrerend, want wij zien deze wedstrijd ook. Sheffield rekte alleen maar tijd, ze kwamen hier om ons te frusteren.

"Iedereen kon zien dat het moeilijk was om ze op de knieën te krijgen, maar uiteindelijk hebben we onze tweede zege op rij geboekt."

Dinsdag hervat United de competitie met een uitwedstrijd tegen Newcastle United. Van Gaal is met zijn ploeg momenteel vierde in de Premier League.