Ronald Koeman merkt dat de spelers van Southampton het mentaal zwaar hebben door de slechte reeks waaraan de club bezig is.

De huidige nummer dertien van de Premier League verloor zaterdag in eigen huis met 2-1 van Crystal Palace in de FA Cup, waardoor het bekeravontuur voorbij is.

"We zitten in een moeilijke periode. Het is iedere week hetzelfde verhaal. Ik heb niets aan te merken op de vechtlust, maar we zijn gewoon een beetje ongelukkig", sprak Koeman.

De 52-jarige trainer vond het verlies van Southampton onnodig. "We controleerden de wedstrijd, maar door een grote fout kwamen we op achterstand. In de tweede helft kwamen we goed terug, maar daarna vielen we terug."

"Mentaal is het een moeilijke periode voor mijn spelers. Als je meerdere wedstrijden achtereen verliest, wordt het geloof minder. Dan lijkt het alsof alles tegenzit. Dat moeten we accepteren, maar we zullen terugkomen."

Lichtpuntje

Ondanks de nederlaag had de Nederlandse oefenmeester wel een lichtpuntje gezien in het St. Mary's Stadium.

"We moeten doorgaan en de instelling laten zien die we toonden na de 2-1. We laten zien dat we goed kunnen voetballen en kansen kunnen creëeren. Maar soms is het moeilijk te verklaren waarom het niet lukt."

De volgende wedstrijd voor Southampton is komende woensdag, wanneer het in de Premier League Watford ontvangt.