​Jürgen Klopp trekt het boetekleed aan nadat zijn Liverpool niet verder kwam dan een gelijkspel (2-2) tegen League Two-club Exeter City in de derde ronde van de FA Cup.

"Ik kan niet geloven dat we op herhaling moeten", reageert de Duitse manager na de remise van zijn B-elftal. "Maar zo zijn de regels nu eenmaal, dus we zullen eraan moeten geloven."

Liverpool trad op St. James Park aan met tien spelers die dit seizoen nog niet of nauwelijks in actie kwamen voor het eerste elftal. Klopp overweegt echter om voor dezelfde opstelling te kiezen voor de return tegen de vierdedivisionist op Anfield Road.

"Wellicht zijn de andere spelers dan weer terug, maar het zou ook weer dezelfde basiself kunnen zijn", stelt Klopp, wiens selectie geteisterd wordt door blessureleed.

Liefst dertien spelers zitten momenteel in de ziekenboeg bij Liverpool, waardoor de Duitser een beroep moest doen op meerdere spelers die een dag eerder pas terugkeerden van een verhuurperiode.

"We hebben onder tijdsdruk een opstelling op de been gebracht. Sommige spelers keerden gisteren pas terug en hebben vanmorgen maar veertig minuten mee kunnen trainen. We moesten ons neerleggen bij onze situatie en dat hebben we gedaan."

Verantwoordelijkheid

Klopp vindt daarom dat zijn spelers niets kwalijk genomen kan worden. "Als je iemand wilt bekritiseren, geef mij dan de schuld en laat de spelers met rust."

"Deze spelers hebben hard gewerkt, hebben hun best gedaan en als ze fouten hebben gemaakt is dat mijn verantwoordelijkheid. Als ze niet goed zijn in één-tegen-één-situaties of koppen is dat de schuld van alle coaches bij Liverpool, niet van de spelers."

"Dat is niet eerlijk tegenover hen, want ze hebben nog geen drie kwartier samen getraind", aldus Klopp, die nog wel een kritische noot kraakte. "Ze moeten steviger in de duels worden."