Michel Platini heeft besloten om in beroep te gaan tegen zijn schorsing nadat hij samen met Sepp Blatter volledig is bijgepraat over de straf die hen werd opgelegd door de ethische commissie van de FIFA.

De Franse voorzitter wilde al eerder beroep aantekenen bij de beroepskamer, maar moest daarmee wachten tot hij volledig geïnformeerd was over zijn schorsing voor acht jaar, dezelfde straf die de Zwitserse FIFA-preses opgelegd kreeg.

Kort na die toelichting liet Platini's advocaat Thibaud Ales weten dat zijn cliënt maandag naar de kamer van beroep bij de wereldvoetbalbond stapt. "We zullen de motivatie lezen en analyseren", aldus de strafpleiter tegen de Franse sportkrant L'Équipe.

Het tweetal werd in december geschorst, omdat ze interne regels bij de FIFA hebben overtreden. Platini ontving in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro voor werkzaamheden die hij voor Blatter verricht zou hebben.

Blatter kondigde in eerder stadium ook al aan naar de kamer van beroep van de wereldvoetbalbond te willen stappen. Als dat niet helpt, stapt de gewezen FIFA-voorzitter naar het sporttribunaal CAS of de Zwitserse rechtbank, zei de 79-jarige Zwitser in december.

Vrijdag liet Platini, die zich terugtrok uit de strijd om de opvolging van Blatter, nog weten een fan te zijn van Blatter. "Hij is een grote persoonlijkheid, hij heeft veel moois voor elkaar gekregen. Natuurlijk deed hij ook slechte dingen. Ik heb hem gesteund en met hem gewerkt", aldus de 60-jarige Fransman.