Voetbal

Liverpool moet op herhaling tegen Exeter City in derde ronde FA Cup

Liverpool moet op herhaling tegen Exeter City in de derde ronde van de FA Cup. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam vrijdag op St. James Park niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Liverpool kwam zelfs met 1-0 en 2-1 achter tegen de club uit de League Two. Een kwartier voor tijd bepaalde Brad Smith de eindstand op 2-2.

Klopp moest wegens blessures veel spelers missen en voelde zich genoodzaakt om veel aanpassingen te doen in zijn basisformatie. Zo mochten Tiago Ilori en Kevin Stewart allebei aan de aftrap verschijnen, op de dag dat ze terugkeerden van verhuurperiodes.

Exeter City kwam al in de negende minuut op een 1-0 voorsprong. Tom Nichols drukte af op aangeven van Jamie Reid. Liverpool deed vrijwel meteen wat terug. Jerome Sinclair profiteerde van zwak verdedigen van de thuisploeg.

Nog voor rust keek de huidige nummer acht van de Premier League opnieuw tegen een achterstand aan. Een corner van Lee Howes vloog er direct in: 2-1.

Liverpool drong in de tweede helft wel aan, maar Exeter City mocht lang hoop houden op een stunt. In de slotfase zorgde Smith (assist Sheyi Ojo) er toch voor dat beide clubs elkaar binnenkort weer treffen op Anfield.

Lees meer over:
Tip de redactie