Van Bronckhorst spreekt van 'leerzame oefenwedstrijd' tegen Charleroi

Trainer Giovanni van Bronckhorst keek vrijdag met een overwegend goed gevoel terug op de vriendschappelijke wedstrijd van Feyenoord tegen Charleroi.

"Positief is dat ik een aantal dingen heb teruggezien waar we deze week op hebben getraind", zei Van Bronckhorst op de clubwebsite.

Feyenoord sloot het trainingskamp aan de Portugese Algarve af met een 3-3 gelijkspel tegen de nummer zes van de Belgische competitie. De Rotterdammers verspeelden een 2-0 voorsprong.

Van Bronckhorst hechtte aan de uitslag niet zoveel waarde. De oefenmeester was vooral te spreken over het optreden van zijn achterhoede, die bestond uit Rick Karsdorp, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo.

"We hebben er deze week op gehamerd om als team zo compact mogelijk te staan, met veel coaching van achteruit. Dat heb ik vandaag teruggezien en zeker in het eerste uur hebben we weinig ruimte weggegeven. Ook daarom was dit een leerzame oefenwedstrijd."

Lichte klachten

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Feyenoord en Charleroi twee wedstrijden achter elkaar zouden spelen, maar de krachtmeting was uitgesmeerd over drie periodes van 45 minuten.

"Een aantal spelers van ons had lichte klachten, waardoor het lastig werd om twee verschillende elftallen te kunnen opstellen voor negentig minuten. Daarom was dit een goede middenweg en heb ik alsnog veel spelers in actie kunnen zien", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord hervat op zondag 17 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV. Van Bronckhorst weet wat zijn ploeg te doen staat. "We hebben nog een dikke week tot we de competitie hervatten met een heel belangrijke wedstrijd tegen PSV. Dan moeten we er staan."

Tip de redactie