Voetbal

Van Gaal denkt dat FA Cup zeer lastig te winnen is

Louis van Gaal vindt het niet raar dat Manchester United al twaalf jaar wacht op het winnen van de FA Cup.

"Dat is voetbal. Je wint wat en je verliest wat. Ik denk dat de FA Cup zeer lastig te winnen is, dat hebben we vorig seizoen kunnen zien tegen Yeovil (2-0 zege, red.) en Cambridge United (3-0 zege in replay, eerste duel 0-0, red.)", aldus Van Gaal vrijdag op een persconferentie.

Manchester United neemt het zaterdag in de derde ronde op tegen Sheffield United, dat uitkomt op het derde niveau. Volgens Van Gaal zal er van onderschatting geen sprake zijn. "Elke wedstrijd is moeilijk om te winnen, tegen welke tegenstander van welk niveau je ook speelt."

De Nederlandse oefenmeester stelt dat de late competitiezege van vorige week tegen Swansea City (2-1) Manchester United het nodige vertrouwen heeft gegeven.

"But one swallow does not make a summer. Ik hoop dat we onszelf blijven verbeteren. Die verbetering zie ik elke dag op de training, maar je moet het laten zien tijdens een wedstrijd."

Januzaj

Van Gaal is blij met de terugkeer van Adnan Januzaj. De 20-jarige Belgische aanvaller werd afgelopen zomer verhuurd aan Borussia Dortmund, maar kwam in Duitsland amper aan spelen toe.

"Ik geloof in Adnan. Het is beter voor hem dat hij bij ons is om zijn talent tot uiting te laten komen. Om zijn fitheid aan te tonen zal hij eerst aansluiten bij Onder-21. We moeten even afwachten of hij maandag kan spelen in de uitwedstrijd tegen Reading."

Guardiola

Van Gaal liet verder weten dat de uitlatingen van Josep Guardiola, die heeft aangegeven te vertrekken bij Bayern München en volgend seizoen in Engeland wil werken, hem niet hebben verbaasd.

"Dat heb ik twee jaar geleden al gezegd, dat is helemaal niet vreemd. Je moet jezelf doelen stellen als manager, omdat managers ook ambitie hebben. Guardiola heeft de ambitie om de cultuur van de Premier League mee te maken, die ambitie had ik zelf ook."

Guardiola wordt veelvuldig genoemd als nieuwe manager van Manchester City, maar hij wordt eveneens in verband gebracht met Manchester United, Chelsea en Arsenal. Van Gaal voelt zich desondanks niet bedreigd door de Spanjaard.

"Ik heb al gezegd dat ik in de laatste fase van mijn carrière zit, dus voor mij is het verder niet relevant. Voor mij is het op dit moment alleen interessant hoe ik presteer met Manchester United en ik heb na dit seizoen nog één contractjaar te gaan."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie