Voetbal

Hiddink bevestigt dat hij na seizoen vertrekt bij Chelsea

Guus Hiddink vertrekt na dit seizoen weer als trainer van Chelsea, wat hij ook presteert bij de club uit Londen.

De 69-jarige Nederlander bevestigde dat vrijdag bij een persconferentie.

"Ik heb slechts twee data in mijn hoofd, die van de FA Cup-finale en de Champions League-finale. Daarna ga ik naar huis. Dat is voor mij heel duidelijk", aldus Hiddink.

De trainer liet eerder nog in het midden of hij na dit seizoen bij Chelsea zou blijven. Vorige maand volgde hij de ontslagen José Mourinho op als eindverantwoordelijke bij de club uit Londen.

Chelsea speelt zaterdag in de derde ronde van de FA Cup tegen Scunthorpe United. Hiddink hecht veel waarde aan het bekertoernooi.

"Het wordt erg moeilijk voor ons om de vierde plaats nog te halen in de Premier League en ons te plaatsen voor de Champions League. Het behalen van een prijs als de FA Cup zou daarom heel mooi zijn", stelt de Nederlander.

Hiddink kan zaterdag in het bekerduel nog niet beschikken over de geblesseerden Eden Hazard, Loïc Rémy en Radamel Falcao.

Costa

De Achterhoeker ging ook in op het incident op de training eerder deze week tussen Oscar en Diego Costa. Beide spelers kregen ruzie na een duel.

"Helaas had onze eigen fotograaf een vrije dag, want hij had een mooie foto kunnen maken. Oscar en Costa stonden als twee wolven met hun borsten vooruit tegenover elkaar."

"Oscar haalde Costa van achteren onderuit, waarna Costa ietwat overdreven naar de grond ging. Beide spelers rolden daarna met elkaar over de grond, maar dat is normaal. Vervolgens zijn we tussenbeide gekomen om te zeggen dat het niet nodig was om te slaan", aldus Hiddink.

Lees meer over:
Tip de redactie