De aanvoerders van de eredivsieclubs zijn niet blij met de zes kunstgrasvelden in de competitie.

In de voorlopige tussenstand na zeventien duels scoren de kunstgrasvelden van Roda JC Kerkrade, SC Cambuur, ADO Den Haag, PEC Zwolle, Heracles Almelo en Excelsior het slechts van alle velden in de eredivisie.

De tussenstand is samengesteld door de Vereniging van Contractspelers (VVCS) op basis van de cijfers die de aanvoerders na ieder duel geven aan het veld. Er kan een cijfer gegeven worden van 1 tot en met 5.

Excelsior scoort halverwege de eredivisie het slechtst met een gemiddelde score van 1,63. Roda JC heeft volgens de aanvoerders het beste kunstgrasveld met een score van 2,44, maar dat veld scoort nog altijd lager dan dat van De Graafschap.

Het veld in De Vijverberg is met een score van 2,75 wel de laagst beoordeelde echte grasmat. Ajax en NEC Nijmegen eindigden net iets daarboven met een score van 3.

Het beste veld ligt volgens de aanvoerders in De Kuip. Het gras van Feyenoord werd beoordeeld met een gemiddelde score van 4,88. FC Utrecht en FC Twente staan op een gedeelde tweede plaats met een score van 4,38.