Michel Platini heeft zich teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van de FIFA.

Dat zegt de 60-jarige Fransman in een interview met L'Equipe dat vrijdag verschijnt.

"Ik zie mezelf niet meer als FIFA-voorzitter. Onder meer omdat ik niet de tijd heb om mensen te overtuigen voor mij te kiezen. Ook de middelen ontbreken om het tegen de andere kandidaten op te nemen."

Platini is door de ethische commissie van de FIFA voor acht jaar geschorst wegens een dubieuze betaling van FIFA-voorzitter Sepp Blatter in 2011 aan zijn adres. Platini ontving in totaal 1,8 miljoen euro van de Zwitser.

Ook Blatter is wegens die betaling voor acht jaar uitgesloten van alle voetbalgerelateerde activiteiten.

Beroep

Platini houdt vol dat er niets onrechtmatigs aan de desbetreffende betaling is en onderzoekt nog mogelijkheden om zijn schorsing aan te vechten.

"Door mijn kandidatuur in te trekken, heb ik nu de ruimte om me volledig te concentreren op mijn verdediging tegen de beschuldigingen van corruptie. Helaas heb ik daardoor nooit de kans gekregen om een serieuze gooi te doen naar het voorzitterschap van de FIFA."

De FIFA-verkiezing vindt plaats op 26 februari. De kandidaten zijn Jerome Champagne, Prins Ali bin Al-Hussein, Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Mosima Gabriel 'Tokyo' Sexwale en Gianni Infantino.