Liverpool-trainer Jürgen Klopp denkt niet dat hij schuldig is aan de blessuregolf bij zijn club, zoals Sunderland-coach Sam Allardyce woensdag beweerde. Klopp moet door blessures vrijdag maar liefst elf spelers missen voor het FA Cup-duel met derdedivisionist Exeter City.

"Klopp eist van zijn spelers dat ze hoog druk zetten op de helft van de tegenstander. Het is geweldig dat ze dat hebben kunnen volhouden, maar ik denk dat dit het breekpunt is", zei Allardyce.

Aanleiding voor zijn uitspraken waren de drie blessures bij Liverpool tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Stoke City (1-0 winst) van afgelopen dinsdag.

"Jürgen realiseert zich niet hoe zwaar de competitie is in deze periode. Ze spelen zoveel wedstrijden in zo’n korte periode en lopen daardoor spierblessures op."

Geen genie

Klopp legde de kritiek van zijn collega donderdag tijdens zijn persconferentie grappend naast zich neer. "Ik ben blij voor 'Sam' dat zo’n ervaren trainer als hij tijd heeft om na te denken over de blessures bij Liverpool", aldus de Liverpool-trainer.            

"Hij heeft het over de intensiteit van mijn speelstijl, maar ik heb deze stijl niet gecreëerd. Hoe zou ik dat moeten doen? Ik ben geen genie. Ik kende de Premier League en de wedstrijden, dus dat is niet het probleem. We willen succesvol zijn en daar heb je een beetje geluk voor nodig. Dat hebben we nog niet gehad."

Liverpool hoeft pas op woensdag 13 januari weer in actie te komen. Dan nemen de 'Reds' het in eigen huis op tegen koploper Arsenal. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League