Peter Bosz wil dat Maccabi Tel Aviv onder zijn leiding de goede prestaties van de afgelopen seizoenen voortzet, maar dit combineert met aantrekkelijk spel.

"Ik houd van winnen, maar mijn teams moeten tevens attractief en dominant voetballen", zei Bosz donderdag tijdens zijn officiële presentatie bij de kampioen van Israël.

De oud-international koos bij zijn vorige club Vitesse steevast voor een aanvallende tactiek. "We opteerden voor een verzorgde opbouw en zetten vroeg druk. Eerst moet ik de kwaliteiten van de Maccabi Tel Aviv-spelers in kaart brengen voordat ik bekijk wat ik hier doe."

Maccabi Tel Aviv werd de afgelopen drie seizoenen landskampioen en debuteerde deze jaargang zelfs in de Champions League. Momenteel staat de club tweede in de competitie.

"Het doel is om altijd kampioen te worden en om dat te bewerkstelligen probeer ik het beste te halen uit mijn spelers. We willen een volgende stap zetten", aldus Bosz, die zondag debuteert in de wedstrijd tegen Maccabi Haifa.

"Ik vind het jammer dat ik Vitesse halverwege het seizoen heb verlaten. Ik wil minimaal achttien maanden hier werken. Bij Vitesse waren voor mijn komst veel trainers werkzaam in een korte tijd, maar ik ben tweeënhalf jaar gebleven."

Jordi Cruijff

De kans is groot dat Bosz deze maand meteen een paar aanwinsten kan begroeten, zo onthulde technisch directeur Jordi Cruijff van Maccabi Tel Aviv.

"De afgelopen jaren hebben we steeds enkele spelers gehaald in januari. We zijn altijd op zoek naar verbetering. Natuurlijk liggen er plannen, de afgelopen maanden hebben we ook actief gescout. Maar Peter moet eerst kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft en waar eventueel behoefte aan is."