Voormalig toptrainer Ottmar Hitzfeld vindt de aanstelling van Zinedine Zidane als hoofdtrainer bij Real Madrid onbegrijpelijk.

"Het is krankzinnig, waanzin", laat Hitzfeld weten aan de Zwitserse krant Blick. "Real gokt gewoon. Zidane heeft geen ervaring als trainer en teert volledig op zijn naam als grote speler."

"Voorzitter Florentino Perez probeert hiermee de rust terug te laten keren. De fans zullen zeker achter hem staan. Toch ben ik sceptisch. Zidane heeft nog niets bewezen als coach en moet nu samenwerken met de grootste sterren op aarde."

Zidane volgt de ontslagen Rafael Benitez op bij de 'Koninklijke'. Onder leiding van de Spanjaard liet Real met name in november en december de nodige steken vallen in de Primera Division.

Bayern München

"Bij Bayern München zou een dergelijke oplossing onmogelijk zijn. Daar kiezen ze voor ervaren coaches, zeker na het niet goed verlopen experiment met Jürgen Klinsmann in het seizoen 2008/2009", analyseert Hitzfeld, die zelf werkte bij de Duitse topclub.

"Een grote speler hoeft helemaal geen grote trainer te zijn. Het gaat ook om natuurlijk leiderschap dat je moet hebben."

Zidane zit zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña voor het eerst op de bank bij Real Madrid.

Bekijk de stand en het programma in de Primera Division