De nieuwe FC Twente-aanvoerder Felipe Gutiérrez benadrukt dat FC Twente er na de winterstop alles aan moet en zal doen om degradatie te voorkomen.

"Alle spelers beseffen in welke situatie FC Twente op dit moment zit en we moeten deze week aangrijpen om dingen te veranderen", aldus Gutiérrez woensdag op de website van de club.

De 25-jarige Chileen bereidt zich momenteel in het Spaanse San Pedro del Pinatar met Twente voor op de tweede seizoenshelft. De nummer zeventien van de ranglijst hervat de eredivisie vrijdag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en die wil Gutiérrez meteen winnen.

"Dit seizoen hebben we al zes maanden verloren, we hebben geen tijd meer. Wanneer we hier in maart over na gaan denken zijn we te laat. Er is geen tijd meer voor excuses, we weten dat we een jonge ploeg hebben, maar dit is het team waarmee we ervoor moeten vechten om te zorgen dat we niet degraderen."

Trots

Gutiérrez is als captain de opvolger van Hakim Ziyech, die maandag zijn band moest inleveren vanwege een interview in de Volkskrant waarin hij kritsch was over de clubleiding en zijn medespelers. 

Gutiérrez gaat niet in op dat voorval en zegt zich vooral op de prestaties op het veld te richten. "We moeten onze focus op het voetbal houden en ervoor zorgen dat we beter gaan spelen en wedstrijden gaan winnen. En we moeten een eenheid vormen."

De mdidenvelder, die in 2012 bij FC Twente tekende, ziet bij dat proces een belangrijke rol weggelegd voor hemzelf. "Ik ben er trots op dat ik aanvoerder ben van FC Twente. Ik speel hier nu drieënhalf jaar en het is mijn club geworden, zo voel ik dat."

"Als je zo lang bij een club speelt wil je belangrijk zijn en steeds meer verantwoordelijkheid nemen. Ik hou van de stad, de club en de supporters. Sportief gaat het niet goed, maar het stadion zit nog altijd bijna vol, dat is bijzonder en zegt veel over FC Twente."

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie