Hui Wang heeft opnieuw nagelaten ADO Den Haag op tijd te betalen. De Chinese eigenaar zou uiterlijk 5 januari een deel van het beloofde geld overmaken, maar dinsdag kwam er niets binnen op de rekening van de Haagse club.

Dat bevestigt de club woensdag tegen NU.nl. Een woordvoerder van ADO zegt dat de club nog wel in gesprek is met Wang en goede hoop heeft dat het geld alsnog binnenkomt. Er zal geen nieuwe deadline gesteld worden.

Vorige maand liet ADO nog weten dat financiële problemen waren afgewend omdat de club tot een oplossing was gekomen met Wang en zijn sportmarketingbedrijf United Vansen.

De eigenaar zou dit seizoen 3,7 miljoen euro ter beschikking stellen voor onder meer de renovatie van het jeugdcomplex en investeringen in het Kyocera Stadion, maar doordat hij opnieuw zijn belofte niet is nagekomen heeft hij nog helemaal niets van dat bedrag betaald.

Doordat ADO wel al een deel van de 3,7 miljoen euro investeerde, wacht de club mogelijk alsnog een tekort.

Sponsoren

Ondertussen lijkt ADO ook serieus rekening te houden met het scenario dat Wang niet betaalt en de club zonder de Chinese investeerder verder moet. 

Volgens Den Haag FM heeft algemeen directeur Jan Willem Wigt de sponsoren in een e-mail gevraagd de club de komende tijd te blijven steunen, ook als er geen geld uit China komt.

"Schouder aan schouder zullen we dit gezamenlijk moeten oplossen. Als ADO Den Haag zullen we zo nodig zonder geld van United Vansen zelf onze zaken moeten en gaan regelen", zou er in de e-mail staan.