PSV was dinsdag in een oefenwedstrijd op Malta niet opgewassen tegen Hibernians FC (2-1).

De Eindhovenaren kwamen nog wel vroeg op voorsprong in Paola, maar incasseerden in de allerlaatste minuut de winnende treffer van de kampioen van Malta.

Al na negen minuten zorgde Rai Vloet voor de openingstreffer door een klungelige terugspeelbal tot doelpunt te promoveren. Maxime Lestienne en Luciano Narsingh verzuimden vervolgens om de score verder uit te breiden.

Met een uur spelen op de klok verspeelde Jordy de Wijs de bal achterin, waarna Jean Paul Farrugia de stand weer in evenwicht kon brengen. In de negentigste minuut bepaalde Jorge Santos Silva de eindstand met een fraaie trap zelfs op 2-1 voor Hibernians.

Cocu

Trainer Phillip Cocu gunde al zijn twintig selectiespelers, waaronder ook de jongelingen Suently Alberto, Kenneth Paal en Ramon Lundqvist, speeltijd in het Hibernians Stadium.

De oefenmeester was na afloop niet te spreken over zijn ploeg. "We hebben acht grote kansen gemist, maar ook niet goed gespeeld. En dan nog moet je zo'n wedstrijd winnen. Natuurlijk ben ik ontevreden over het resultaat. Dit mag ons niet overkomen."

PSV bereidt zich tot en met aanstaande maandag op Malta voor op de tweede seizoenshelft, die het over twaalf dagen begint met de uitwedstrijd tegen Feyenoord.