Trainer Rudi Garcia verwacht dat de rentree Kevin Strootman bij AS Roma niet al te lang meer op zich laat wachten.

De Nederlandse middenvelder wordt al bijna twee jaar geteisterd door een slepende knieblessure, maar zou in maart wellicht al weer zijn opwachting kunnen maken voor de Romeinen.

"Het ziet er goed uit", zegt Garcia tegen Italiaanse media over het herstel van Strootman. "Hij is bezig met zijn revalidatie, al duurt het nog wel even voordat hij weer met de selectie mee kan trainen."

De Franse oefenmeester verwacht dat de oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV op zijn vroegst aan het begin van de lente zijn rentree zou kunnen maken voor de huidige nummer vijf van de Serie A.

"Maar in maart is het al weer twee jaar geleden dat hij een normale wedstrijd speelde, dus we zullen nog even geduld moeten hebben tot hij weer echt fit is."

Operaties

Strootman scheurde in maart 2014 de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie af en moest daardoor onder meer het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

Een klein jaar geleden speelde de 25-jarige Rotterdammer zijn laatste officiële wedstrijd, maar in het duel met Fiorentina raakte hij opnieuw geblesseerd.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte de linkspoot dat hij zijn knie nog steeds niet volledig kon belasten, waardoor een derde operatie noodzakelijk bleek.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A