Josep Guardiola heeft besloten zijn contract bij Bayern München niet te verlengen omdat hij volgend seizoen in Engeland wil werken. De Catalaan kan kiezen tussen verschillende clubs.

Dat liet de 44-jarige trainer dinsdag weten op een persconferentie, ruim twee weken nadat bekend werd dat Guardiola komende zomer vertrekt uit Beieren.

"Waarom ik hier geen nieuw contract teken? Eigenlijk is het heel simpel, ik wil in de Premier League werken", aldus Guardiola, die tussen 2008 en 2012 veel successen vierde bij FC Barcelona.

"Ik ben jong genoeg, ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Ik wil de unieke sfeer in Engeland meemaken. Als ik 60 of 65 jaar was geweest, zou ik hier zijn gebleven. Geld speelt geen rol."

Guardiola, die in 2013 werd aangesteld bij Bayern, wordt vooral in verband gebracht met Manchester United, Manchester City en Chelsea.

"Ik heb verschillende aanbiedingen gekregen, maar er is nog niets getekend. Als iets rond is, treed ik wel naar buiten. Ik vind een periode van drie jaar lang genoeg, ik ben geen trainer die dertig jaar bij een club blijft."

Champions League

Bayern maakte reeds bekend dat Carlo Ancelotti is gestrikt als opvolger van Guardiola. "Het is goed dat er zo vroeg duidelijkheid is. Ik zal een goed elftal achterlaten voor hem. Natuurlijk willen we graag de Champions League winnen."

Woensdag vliegt de selectie van Bayern naar Doha, waar ze tot 12 januari verblijft in de aanloop naar de tweede seizoenshelft.

'Der Rekordmeister' voert de ranglijst in de Bundesliga aan met een voorsprong van acht punten op Borussia Dortmund.