Marco Materazzi wenst Zinedine Zidane veel geluk in zijn nieuwe functie als trainer van Real Madrid. De Italiaanse oud-verdediger incasseerde in de WK-finale van 2006 een kopstoot van de Fransman, die daardoor met een rode kaart het veld moest verlaten in zijn laatste wedstrijd als speler.

"Ik wens hem succes, en dat bedoel ik zonder ironie", zegt Materazzi in La Gazzetta dello Sport. "Zidane heeft het voordeel dat spelers tegen hem opkijken. Hij zal ook wel extra krediet krijgen, maar na twee of drie mindere wedstrijden verdwijnt dat vanzelf."

Het verbaasde Materazzi geen seconde dat Real Madrid-voorzitter Florentino Perez maandag besloot om afscheid te nemen van Rafael Benitez. De verdediger onderhield in 2010 bij Internazionale een moeizame relatie met de Spanjaard.

"Ik had het voorspeld, al zat ik er tien dagen naast. Real is een moeilijke club om bij te werken. Het helpt niet als alleen de voorzitter achter je staat. Als coach bij zo'n topclub moet je een band krijgen met de spelers die het team dragen."

Bekijk beelden van de eerste training van Zidane:

Oude fout

Volgens Materazzi verviel Benitez in een oude fout. "Bij Inter praatte hij in het begin alleen met Javier Zanetti, Ivan Cordoba en Esteban Cambiasso en besteedde hij geen aandacht aan een speler als Cristian Chivu. De taalbarrière vond ik een slecht excuus."

"Bij Real liet hij het na om een goede relatie met Cristiano Ronaldo op te bouwen. Dezelfde film werd afgespeeld."