Zinedine Zidane heeft dinsdag zijn eerste training bij Real Madrid geleid. De open training op Reals oefencomplex Valdebebas werd door 6000 fans gevolgd.

Zidane is bij de 'Koninklijke' de opvolger van Rafael Benitez, die maandag ontslagen werd. Hij tekende een contract tot medio 2018 in Madrid.

De 108-voudig Frans international was voor zijn aanstelling bij de hoofdmacht van Real al trainer van Real Madrid Castilla, het beloftenteam van de club uit Madrid. Daar had hij onder anderen zijn zoon Enzo en het Noorse toptalent Martin Ödegaard onder zijn hoede.

In een persconferentie na afloop van zijn eerste training toonde de Fransman zich strijdbaar. ''Het doel is altijd de Champions League te winnen en ik wil proberen dat te halen. Ik heb een goed gevoel maar een trainer is nooit volledig voorbereid, zeker niet als hij nog nooit op dit niveau leiding heeft gegeven'', blikte de voormalig sterspeler vooruit. ''Ik ben gemotiveerd en hoopvol en dat zal me helpen.''

Zijn voorganger werd bekritiseerd om zijn speelstijl. Zidane wil Real aanvallend laten spelen, kondigde hij aan. ''Goed voetbal is altijd belangrijk geweest hier en ik zal dat voortzetten. Het moet offensief en evenwichtig zijn en niks anders.''

In de Spaanse media werd dinsdag veelvuldig de vergelijking gemaakt tussen Zidane en Josep Guardiola, die eerst Barcelona-B onder zijn hoede had voordat hij veel successen kende met het eerste van Barcelona.

Zidane zei dat hij die vergelijking ongepast vond. "Guardiola is een fantastische trainer. Wat hij bereikt heeft is erg indrukwekkend. Ik wil mezelf niet vergelijken met iemand. Dat heb ik als speler niet gedaan en zal ik ook als trainer niet doen."

Elfde trainer

Zidane zit komende zaterdag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank als Deportivo la Coruña op bezoek komt in Bernabéu.

De 43-jarige Zidane wordt bij de Madrileense club de elfde trainer onder voorzitter Florentino Perez.

De oud-middenvelder, die zaterdag debuteert in de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña, is de eerste Franse coach van Real Madrid.

Eerder op dinsdag zei David Beckham de aanstelling van Zidane toe te juichen.

Bekijk beelden van de eerste training: