Peter Bosz vertrekt bij Vitesse. De trainer maakt per direct de overstap naar Maccabi Tel Aviv, de regerend kampioen van Israël.

"Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan", zegt Bosz op de website van Vitesse.

Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de taken van Bosz als hoofdcoach bij Vitesse over.

De 52-jarige Bosz was sinds medio 2013 hoofdtrainer van Vitesse. In zijn eerste seizoen legde de club beslag op de zesde plaats in de eredivisie, vorig jaar eindigden de Arnhemmers als vijfde en dwong de ploeg via de play-offs een ticket voor de derde voorronde van de Europa League af. Daarin was Southampton te sterk.

Jordi Cruijff

Bij Maccabi ondertekent de Apeldoorner een contract voor anderhalf jaar. Jordi Cruijff fungeert als technisch directeur van de Israëlische topclub.

Maccabi Tel Aviv voert na zeventien speelrondes de ranglijst aan in de Israëlische hoogste afdeling. De formatie nam dit seizoen deel aan de Champions League, waarin het met nul punten als laatste eindigde in groep G.

Jordi Cruijff toont zich verheugd met de komst van Bosz. ''Ik volg hem al jaren en heb veel bewondering voor zijn werk als trainer. De club heeft hem meer dan eens benaderd om bij ons te tekenen.''

Allach

Technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse prijst het werk van Bosz, wiens contract in Arnhem komende zomer zou aflopen. 

"We wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbij kwam. We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten."

Halverwege het seizoen bezet Vitesse de vijfde plaats in de eredivisie.