Chelsea-manager Guus Hiddink noemde de 3-0 zege van zondag op Crystal Palace "broodnodig". De Achterhoeker was vooral blij met de manier waarop de eerste overwinning sinds zijn terugkeer op Stamford Bridge gestalte kreeg.

"We moeten niet te veel jubelen, want dit was pas de eerste zege na een zorgwekkende periode. Het was gewoon noodzakelijk om drie punten over te houden aan deze wedstrijd", sprak Hiddink tegen de BBC. "Gelukkig deden we het overtuigend."

Dankzij de overwinning verliet Chelsea de degradatiezone in de Premier League, al is de veertiende plaats nog altijd beneden de stand van de landskampioen.

"Iedereen weet dat we veel kwaliteit hebben, maar soms kunnen kampioenen er wat te makkelijk over denken. Dan kan het moeilijk zijn om weer terug te keren op het oude niveau", aldus Hiddink, die zijn zinnen zet op de vierde plaats, die goed is voor deelname aan de voorronde van de Champions League.

"Er is nog een lange weg te gaan, maar mathematisch is het mogelijk. De Premier League is een heel sterke competitie, maar zolang we het niveau van vandaag halen, ben ik erg blij."

Met nog achttien duels voor de boeg heeft Chelsea een achterstand van dertien punten op de vierde plaats.

Terry

Chelsea-aanvoerder John Terry weet zeker dat de overwinning op Crystal Palace een nieuwe start voor zijn ploeg markeert.

"Dit was weer het Chelsea van vorig jaar. We haalden een topniveau en bleven ondanks de moeilijke omstandigheden lang in balbezit. Een nieuw jaar, een nieuwe start."

Terry is blij met de komst van Hiddink, die afgelopen maand de ontslagen José Mourinho opvolgde.

"Hij is fantastisch bezig. Het is heel jammer wat er allemaal gebeurd is, maar hij heeft iedereen weer opgelapt. Wie weet hoe ver we nog kunnen komen."