Erik Pieters weet niet waarom hij van bondscoach Danny Blind niet een echte kans krijgt in het Nederlands elftal. De 27-jarige linksback van Stoke City stelt dat hij niet onderdoet voor zijn concurrenten.

"Ik ben ook nooit gebeld door de bondscoach. Dat zou wel fijn zijn, want dan weet ik wat ik misschien nog moet verbeteren", zegt achttienvoudig international Pieters in gesprek met de NOS.

Blind meldde onlangs dat PSV'er Jetro Willems op één staat voor de linsbackpositie en dat Feyenoorder Terence Kongolo en Ajacied Jairo Riedewald volgen in de pikorde.

"Dat mag hij vinden. Maar ik weet dat ik niet onderdoe voor die twee", doelt Pieters, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Stoke City, op Kongolo en Riedewald. "Met alle respect, maar spelen in de eredivisie of Premier League, dat is wel een verschil."

"Ik denk dat ik een waardige linksback ben voor Oranje, met veel ervaring. Bert van Marwijk vond mij wel goed genoeg voor Oranje toen ik nog bij PSV zat. Nu ben ik een betere speler, maar vindt de bondscoach mij niet goed genoeg. Het blijft een keuze van de trainer."

Opgeroepen

Pieters werd door Blind wel opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland in november. In het eerste duel speelde hij niet en de tweede wedstrijd in Hannover werd afgelast wegens terreurdreiging.

Pieters kwam op 14 september 2014 (2-0 nederlaag tegen Italië) voor de laatste keer in actie voor Oranje.