​Guus Hiddink gaat de komende tijd proberen om defensieve stabiliteit en organisatie in het spel van Chelsea te slijpen.

De Nederlandse interim-manager begon zijn tweede ambtsperiode bij de 'Blues' met twee remises (tegen Manchester United en Watford), maar hoopt zondag op bezoek bij stadgenoot Crystal Palace zijn eerste zege te boeken.

Hiddink is ervan overtuigd dat de Londenaren alleen de weg omhoog kunnen vinden als er achterin een stabiele basis staat. "Dan verliezen ze het vertrouwen niet als het even tegenzit", verklaart de 69-jarige Achterhoeker in gesprek met Sky Sports.

"Mijn teams spelen altijd goed georganiseerd. Als je genoeg kwaliteit in de ploeg hebt, moet je ervoor zorgen dat het defensief goed staat, zodat iedereen weet wat hij moet doen. Iedereen moet verdedigend zijn steentje bijdragen, maar ook in staat zijn om opbouwend iets te betekenen."

"Die spelers hebben we wel, maar ze moeten terug kunnen vallen op een stabiele defensieve basis", aldus Hiddink, die gelooft dat elke speler tot net iets meer in staat is dan hij zelf denkt. "Zo til je het hele team naar een hoger niveau."

Toewijding

Na een dramatische seizoensstart onder de inmiddels ontslagen José Mourinho bezet regerend landskampioen Chelsea momenteel de teleurstellende zestiende positie in de Premier League. "Dat is heel gek voor deze club. Mensen zijn er niet aan gewend en dat merk je aan ze."

Toch heeft de oud-coach van onder meer PSV en Real Madrid weinig aan te merken op de mentaliteit van zijn spelers. "Ik moet ze nageven dat ze zich nog hetzelfde inzetten als voorheen. Ze tonen volledige toewijding."

"Ik hou ervan om te observeren en zo problemen te bespeuren, maar die heb ik tot nu toe nog niet kunnen ontdekken. Ik weet niet hoe het voorheen was. Na een prachtig kampioenschap vorig jaar hebben ze nu een terugval, dus ik zie graag spelers die alles geven."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League