Ronald Koeman koos er zaterdag voor om Sadio Mané te passeren voor het uitduel van Southampton met Norwich City. Ondanks de 1-0 nederlaag had de trainer daar geen spijt van.

Mané meldde zich te laat voor de wedstrijdbespreking. Hij mocht tegen Norwich City pas in de tachtigste minuut invallen.

''Hij is een speler die het verschil voor ons kan maken'', zei Koeman. ''We zullen nooit weten hoe het was afgelopen als hij was begonnen. Maar ik eis wel discipline van mijn spelers."

Southampton capituleerde uiteindelijk door een treffer van Alexander Tettey in in de 76e minuut. Volgens Koeman had zijn ploeg in de eerste helft al het verschil moeten maken.

"In de eerste helft hebben we best aardig gespeeld, maar we konden dat helaas niet in treffers uitdrukken'', concludeerde de voormalig trainer van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord.

Wanyama

Na rust kwam Southampton in de problemen door een rode kaart van middenvelder Victor Wanyama. Koeman was niet te spreken over die actie.

"We hadden de controle over de wedstrijd toen Victor zijn tweede gele kaart pakte. Met zijn ervaring moet hij, zeker met al een gele kaart op zak, dat risico niet nemen met zo'n tackle."

Met Southampton presteert Koeman dit seizoen wisselvallig. Momenteel bezet hij met zijn club de dertiende plaats in de Premier League. In de volgende speelronde staat er een thuisduel met Watford op het programma.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League