Manchester United-trainer Louis van Gaal hoopt dat de fraaie treffer van Wayne Rooney zaterdag tegen Swansea City het begin is van een mooie reeks voor de spits en zijn club.

"Ik ben heel erg blij met Wayne, dat zeg ik al het hele seizoen. Maar hij moet wel scoren, want hij is mijn spits", benadrukte Van Gaal na de 2-1 zege op Old Trafford.

De trainer genoot daarom extra van de winnende treffer van zijn aanvoerder die dertien minuten voor tijd een voorzet achter zijn standbeen langs in het doel hakte.

"Het was een prachtige goal. Hopelijk is dit het begin van iets nieuws voor hem. Hij moet blijven scoren."

Het doelpunt van de 30-jarige Rooney was pas zijn derde dit seizoen in de Premier League en volgens Van Gaal ligt daar ook het grootste probleem van United, dat na zes weken eindelijk weer eens wist te winnen.

"We hebben dit seizoen altijd kansen gecreëerd, maar het punt is dat we ook moeten scoren. Een doelpunt maakt een wereld van verschil."

Risicovol

Tegen Swansea brak het gebrek aan scorend vermogen United voor rust opnieuw op. Toch was Van Gaal over de eerste helft niet ontevreden.

"Ik moet zelfs zeggen dat ik over de eerste helft meer tevreden ben dan over de tweede. We begonnen namelijk met drie verdedigers. Dat is een risicovolle speelstijl, maar desondanks gaven we achterin niets weg en creëerden we zelf wel kansen."

"Probleem was alleen dat we niet scoorden. Na rust lukte dat gelukkig wel en dan winnen we ook meteen, Dit is een mooie manier om aan een nieuw jaar te beginnen. En dit is goed voor de spelers, want ze gingen gebukt onder de druk."

Van Gaal heeft de titel met United nog niet uit zijn hoofd gezet. "We blijven in de buurt van de bovenste vier. Alles is nog mogelijk. Het seizoen duurt nog maanden, geen weken."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League