​Louis van Gaal hoopt in 2016 weer de weg omhoog te vinden met zijn Manchester United.

De Nederlandse oefenmeester zegt op de website van de club allerminst content te zijn met de recente prestaties van de 'Red Devils', maar er nog alle vertrouwen in te hebben dat hij United weer "terug kan brengen naar waar het hoort".

"Je kunt onmogelijk tevreden zijn", stelt Van Gaal, die al acht wedstrijden op rij niet meer wist te winnen met de twintigvoudig landskampioen van Engeland. "Zeker over de laatste periode, waarin we niet al te veel hebben gewonnen."

Manchester United zakte behoorlijk weg op de ranglijst en bezet nu de teleurstellende zesde positie in de Premier League. "Binnen een maand kan het heel anders zijn, dat blijkt. Maar als je kunt zakken, kun je ook stijgen. Dat is waar we ons nu op richten."

"De niveauverschillen tussen de clubs zijn niet zo groot meer. Dat kun je zien, maar ook ervaren als speler. En dat hebben de spelers van Manchester United nu ervaren."

Doelen

Van Gaal heeft echter wel een idee hoe zijn ploeg er weer bovenop kan komen. "We moeten onze vorm terug zien te vinden. Vooral door doelpunten te maken, want daar heeft het aan geschort dit seizoen. We hebben niet al te veel gescoord en dat moeten we meer gaan doen."

Met slechts 22 treffers in negentien wedstrijden doen 'The Mancunians' ver onder voor de concurrenten om de bovenste plaatsen. Slechts zes clubs scoorden minder dan het team van Van Gaal, dat het seizoen na de uitschakeling in de Champions League bovendien vervolgt in de Europa League.

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal heeft dan ook weinig zin om terug te kijken op het kalenderjaar 2015. "De toekomst is veel belangrijker. We moeten uit zien te vinden hoe we Manchester United terug krijgen waar het hoort. Dat is ons doel."

Transfers

De 64-jarige Amsterdammer, die zegt altijd open te staan voor nieuwe aanwinsten, heeft echter niet het idee dat het kopen van spelers de oplossing is voor United. "We moeten alleen spelers kopen die iets toevoegen."

Het ligt dan ook niet in de lijn der verwachting dat aanvoerder Wayne Rooney en Anthony Martial concurrentie krijgen voor de spitspositie. "Ik geloof niet zo in concurrentie voor plekken. Ik geloof in vertrouwen. Misschien is dat verkeerd, maar zo heb ik het altijd gedaan."

Zaterdag komt Swansea City, dat zeventiende staat, om 16.00 uur op bezoek op Old Trafford.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League