Steven Gerrard gaat ervan uit dat hij binnenkort aan zijn laatste seizoen als voetballer begint en hoopt daarna zijn trainerscarrière te kunnen beginnen bij Liverpool.

De 35-jarige Engelsman staat momenteel onder contract bij Los Angeles Galaxy, dat in maart begint aan het nieuwe MLS-seizoen.

"Ik weet het niet honderd procent zeker, maar dit wordt waarschijnlijk wel mijn laatste jaar als speler", vertelt de middenvelder aan The Telegraph.

Gerrard trainde de afgelopen weken mee bij zijn voormalige werkgever Liverpool, nu het seizoen stilligt in de MLS. De 114-voudig international debuteerde in 1998 voor 'The Reds' en verkaste afgelopen zomer naar de Verenigde Staten.

Hoewel de clubicoon nog geen aanbieding heeft gehad, hoopt hij aan het einde van 2016 weer echt terug te keren op Anfield Road. "Ik heb een gesprek gehad Jürgen Klopp (manager Liverpool, red.). Ik heb nog geen concreet aanbod gehad, maar de club heeft me wel laten weten dat ze me graag terug zien komen."

Trainerscursus

"Wanneer ik in Engeland ben, wil ik bij meerdere clubs ervaring opdoen, managers observeren en daarvan leren", aldus Gerrard, die zichzelf per november of december beschikbaar stelt. "Iedereen in de voetbalwereld weet dat ik dan beschikbaar ben en hopelijk heb ik tegen die tijd driekwart van mijn trainerscursus afgerond."

Toch acht de voormalige aanvoerder van Liverpool en de nationale ploeg zich nog niet geschikt voor een baan als manager. "Ik droom ervan om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar op dit moment ben ik daar nog lang niet klaar voor."

"Als je aan de trainerscursus begint, kom je er al snel achter dat het wat anders is dan je voor ogen had", constateert Gerrard. "Je bent de baas over 25 verschillende ego's."

Desondanks werd de middenvelder na een paar weken trainen onder leiding van Klopp duidelijk geënthousiasmeerd voor het trainersvak. "Ik was al een fan van hem, maar na hem van dichtbij aan het werk te hebben gezien raak je vanzelf enthousiast."