Arda Turan en Aleix Vidal maken zaterdag nog niet hun debuut voor FC Barcelona als Espanyol op bezoek komt in Camp Nou. 

De Catalaanse club kon het duo vrijdag nog niet inschrijven, omdat het bondskantoor van de Spaanse voetbalbond op nieuwjaarsdag gesloten is.

Barcelona verzekerde zich afgelopen zomer al van de komst van Turan en Vidal. De club mocht van de FIFA echter geen nieuwe spelers in 2015 opstellen vanwege het overtreden van de regels voor transfers van jonge talenten.

De Turk en Spanjaard maken woensdag mogelijk wel hun debuut voor de koploper van Spanje. Barcelona speelt dan opnieuw tegen Espanyol in de achtste finales van het nationale bekertoernooi.

Koploper

Barcelona nam Turan voor 35 miljoen euro over van Atlético Madrid. Sevilla ontving 18 miljoen euro voor Vidal. Het elftal van trainer Luis Enrique presteerde ook zonder het tweetal sterk, al kan Atlético Madrid nog aardig volgen.

De ploeg van Diego Simeone heeft na zeventien wedstrijden net zo veel punten als Barcelona, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Atlético neemt het zaterdag op tegen Levante, de hekkensluiter van de Primera División.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Primera Division