Louis van Gaal vindt dat Manchester United ondanks de tegenvallende resultaten van afgelopen maand een "zeer goed jaar" achter de rug heeft.

"We zijn erin geslaagd om balans in het elftal te brengen. Dat resulteerde in oktober en november zelfs in de koppositie", zei de coach donderdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Swansea City.

Manchester United zakte in december flink op de ranglijst. De 'Mancunians' verzuimden de laatste acht wedstrijden winnend af te sluiten en werden bovendien uitgeschakeld in de Champions League. Van Gaal, die de laatste weken om die reden zwaar onder druk staat, vindt dat dan ook het enige smetje op 2015.

"De uitschakeling in de Champions League was een grote klap waar we nog niet echt van bekomen zijn. Maar als je december niet meetelt, dan was het een zeer goed jaar."

Fans

Van Gaal vindt het vooral mooi om te zien dat de fans hem nog steeds steunen. "Ik heb bij elke club mindere momenten gekend, maar voor mij is wel duidelijk dat Manchester United de beste fans heeft. Na het gelijkspel tegen Chelsea in een roerige maand waren ze aan het applaudiseren. Dat is fantastisch."

Manchester United, dat vorig seizoen als vierde eindigde, staat momenteel zesde in de Premier League met negen punten achterstand op koploper Arsenal. 

United begint het nieuwe jaar komende zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Dat duel op Old Trafford begint om 16.00 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League