Voetbal

Hiddink moet Falcao langer missen dan verwacht bij Chelsea

Trainer Guus Hiddink kan Radamel Falcao voorlopig nog niet inzetten bij Chelsea. De geblesseerde spits heeft een terugslag in zijn herstel en is vermoedelijk tot eind januari uitgeschakeld.

Hiddink zei dat Falcao, die begin november een dijbeenblessure opliep, weer terug bij af is. ''Het zit aan de binnenkant van zijn dij en het is weer net zo erg als eerst", aldus de voormalig bondscoach van Oranje.

"Hij wordt behandeld en het zal zeker nog tien dagen duren eer hij weer de training kan hervatten, maar spelen is er zeker nog niet bij'', meldde de coach in Britse media.

Falcao kwam afgelopen zomer op huurbasis over van AS Monaco. Chelsea beleefde echter nog weinig plezier aan de 29-jarige Colombiaan.

Zijn laatste optreden voor de Londenaren in de Premier League was tegen Liverpool in oktober. Hij maakte pas één treffer. Eerder kwam hij in Europa uit voor FC Porto, Atletico Madrid en Manchester United.

Hiddink sluit het jaar met Chelsea af als de nummer veertien van de Premier League. In de laatste wedstrijd van 2015 werd er onlangs met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij het Manchester United van trainer Louis van Gaal.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie