Voetbal

Liverpool-coach Klopp vindt dat Lens rode kaart had moeten hebben

Een tackle van Jeremain Lens was woensdagavond de aanleiding voor een woordenwisseling tussen Liverpool-manager Jürgen Klopp en zijn Sunderland-collega Sam Allardyce.

In de ogen van de Duitser had Lens in de slotfase van het veld moeten worden gestuurd voor een overtreding op Mamadou Sakho. Arbiter Kevin Friend liet het bij een gele kaart.

Een politieman die langs de lijn stond moest de woedende Klopp kalmeren.

"Ik was heel boos, natuurlijk. Het was gewoon een rode kaart, klaar", aldus Klopp in gesprek met The Guardian na de 1-0 zege van zijn ploeg. "De leden van mijn technische staf reageerden emotioneel en die van Sunderland ook. Maar goed, dat hoort er een beetje bij."

Allardyce meldde dat Klopp zich van "vuil" taalgebruik bediende. "Is hij een zachte Duitser of zo? De scheidsrechter zat goed met zijn beslissing."

Zevende plaats

Door de overwinning klom Liverpool naar de zevende plaats in de Premier League met hetzelfde puntentotaal als Manchester United.

"We gaan deze zege in het vliegtuig naar huis de hele tijd bejubelen", aldus Klopp. "De beste teams in deze competitie hebben maar negen punten meer dan wij. We zijn nog niet waar we willen zijn, maar in elk geval verdienden we vandaag te winnen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie