Trainer Benitez looft 'grote persoonlijkheid' Ronaldo

Real Madrid ontdeed zich woensdag met veel moeite van Real Sociedad, maar desondanks was trainer Rafael Benitez tevreden over het vertoonde spel van de 'Koninklijke'.

"Het team heeft veel dingen goed gedaan en werkte hard. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar dit is die van mij", zei Benitez na de 3-1 thuiszege.

"We zijn altijd blij met een overwinning. Dat is ook nodig om prijzen te pakken en de fans blij te maken. Aan het einde wordt de balans pas opgemaakt."

Volgens Benitez, die werd uitgefloten door de fans toen de speaker voor de wedstrijd de naam van de Spaanse oefenmeester voorlas, maakte Real Madrid het zichzelf onnodig moeilijk.

"De eerste tien minuten hadden we de wedstrijd volledig onder controle en kregen we ook goede kansen, maar die gingen er niet in."

"We hadden het ons daar veel makkelijker kunnen maken. Maar uiteindelijk reageerden de spelers uitstekend op het veld. Ik moet ze dan ook een compliment maken."

Ronaldo

Cristiano Ronaldo was met twee treffers de grote man aan de kant van Real Madrid. De Portugees miste halverwege de eerste helft een strafschop, maar was vlak voor rust wel vanaf elf meter trefzeker.

"Na die gemiste penalty liet hij zien wat voor een grote persoonlijkheid hij is door opnieuw zijn verantwoordelijkheid te nemen", loofde de geplaagde Benitez zijn pupil.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division

Lees meer over:
Tip de redactie