Voetbal

Moyes hoopt dat Van Gaal de tijd krijgt bij Manchester United

David Moyes is niet van mening dat de clubleiding van Manchester United vroegtijdig afscheid moet nemen van trainer Louis van Gaal.

"De club staat erom bekend managers veel vertrouwen te geven, lang te laten zitten. Ik hoop dat Van Gaal ook de tijd krijgt. Dat verdient hij", aldus Moyes tegen BT Sport.

De 52-jarige Schot zwaaide voor de aanstelling van Van Gaal de scepter op Old Trafford. Moyes werd al na acht maanden ontslagen en ging vervolgens aan de slag bij Real Sociedad, waar hij ook al snel moest vertrekken.

"Het werk van Van Gaal is nog lang niet klaar. De manager heeft met het doen van aankopen geprobeerd om de zaak in een stroomversnelling te brengen, maar dat is niet eenvoudig", stelt Moyes.

"Mijn advies is om vast te houden aan Van Gaal. United moet geen club worden die voortdurend managers de laan uitstuurt."

De Engelse topclub is bezig aan een teleurstellend seizoen en bezet na negentien duels slechts de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt negen punten.

Bekijk de uitspraken van Moyes:

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie