Bomvolle ziekenboeg Arsenal loopt langzaam leeg

Trainer Arsène Wenger van Arsenal heeft binnenkort eindelijk weer wat te kiezen. De ziekenboeg van de 'Gunners', die het hele seizoen al bomvol zit, loopt langzaam leeg.

Mathieu Flamini kan zaterdag tegen Newcastle United al zijn rentree maken, terwijl de terugkeer van topschutter Alexis Sánchez ook nadert. De Chileense aanvaller kan vermoedelijk op 9 januari in de FA Cup-wedstrijd tegen Sunderland weer meedoen.

Mikel Arteta traint weer voorzichtig mee, maar Wenger kon woensdag niet vertellen wanneer de Spaanse middenvelder klaar is voor een officiële rentree. Tomás Rosicky hervat waarschijnlijk binnen een maand de training.

Wenger wuifde geruchten in Engeland weg dat Jack Wilshere niet op tijd fit is voor het EK. De Engelse middenvelder heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld vanwege een gebroken kuitbeen.

"Jack keert waarschijnlijk in februari terug op het veld. Ruim op tijd, aangezien jullie pas op 10 juni het EK openen'', zei Wenger tegen de Engelse media.

Transfers

De Fransman liet ondanks de leeglopende ziekenboeg doorschemeren dat hij in januari zijn ploeg wil versterken om voor het eerst sinds 2004 weer eens landskampioen te kunnen worden.

"Zeker op het middenveld is de bezetting krap'', zei Wenger. "We zijn op meerdere fronten actief en hebben dus versterking nodig. We zullen in januari druk zijn op de transfermarkt, dat is zeker.''

Arsenal sluit het kalenderjaar af als koploper van de Premier League. Op basis van het doelsaldo houden de 'Gunners' het verrassende Leicester City onder zich. De ploeg van Wenger doet niet alleen in de Engelse competitie om de prijzen mee, maar ook in de Champions League en FA Cup.

Beoogde versterkingen voor het middenveld zijn Victor Wanyama (Southampton) en Mohamed Elneny (FC Basel). "Maar nog niets is rond'', was het enige dat Wenger daar woensdag over wilde zeggen.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie