Voetbal

Ronaldo meest trefzekere speler in 2015

Cristiano Ronaldo was in 2015 de meest trefzekere speler in officiële wedstrijden.

In de afgelopen twaalf maanden kwam de 30-jarige aanvaller tot liefst 57 doelpunten. Ronaldo scoorde driemaal namens Portugal en vond in dienst van Real Madrid 54 keer het net.

Lionel Messi eindigt op de tweede plaats met 52 doelpunten: vier voor Argentinië en 48 voor FC Barcelona. Ronaldo kwam woensdag tegen Real Sociedad nog tweemaal tot scoren, waarmee hij Real aan een 3-1 zege hielp. Messi trof eenmaal doel tijdens FC Barcelona-Real Betis (4-0).

Robert Lewandowski completeert de top drie met een totaal van 49 treffers (38 voor Bayern München en elf voor Polen).

Foto-overzicht: de meest trefzekere spelers in 2015:

Ibrahimovic

De vierde plaats wordt ingenomen door Luis Suarez, die 48 goals maakte in 2015. De oud-Ajacied deed dat alleen voor FC Barcelona; hij was dit jaar nog geschorst voor bindende duels van Uruguay wegens het bijtincident op het WK.

Ibrahimovic scoorde elf keer voor Zweden en 35 maal voor Paris Saint-Germain en kwam daarmee uit op 46 treffers, goed voor een vijfde plaats.

Zowel Ronaldo als Messi maakt kans op de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer van het jaar die op 11 januari wordt uitgereikt. Ook Messi's ploeggenoot Neymar is hiervoor in de race.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie