Voetbal

Benitez vindt dat er een campagne tegen hem wordt gevoerd

Real Madrid-trainer Rafael Benitez ergert zich aan alle speculaties in Spaanse media over zijn positie en over de relatie met zijn spelers.

"Er wordt een campagne gevoerd tegen president Florentino Perez, Real Madrid en mij", aldus Benitez op de persconferentie voor het duel met Real Sociedad, dat woensdag om 16.00 uur begint.

De 55-jarige Spanjaard kent een lastige eerste seizoen bij Real. In de Primera Division heeft de ploeg al drie keer verloren en met 33 punten staat de 'Koninklijke' voorlopig derde achter FC Barcelona en Atletico Madrid. Volgens Spaanse media zou Benitez nog maximaal zes wedstrijden hebben om zijn baan te redden.

"Alles wordt bekritiseerd en uitvergroot en iedereen kan zien dat dat het gevolg is van manipulaties. Maar ik heb veel ervaring als coach, dus ik weet dat ik me zo min mogelijk moet laten afleiden."

Het irriteert Benitez vooral dat er vaak geschreven wordt dat hij problemen zou hebben met verschillende Real-spelers.

"Ik heb 24 spelers in mijn selectie en als ik er één passeer, dan wordt dat meteen persoonlijk gemaakt en wordt er direct hevig gespeculeerd. Mijn relatie met de spelers is oneindig veel beter dan wat je leest in de media. Gelukkig was ik tijdens de kerst in Engeland en kon ik me daar concentreren op hoe we Real Sociedad kunnen verslaan en hoe we prijzen kunnen winnen dit seizoen."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Primera Division

Lees meer over:
Tip de redactie