Voetbal

Smalling ziet geen verandering bij Van Gaal ondanks slechte fase

Verdediger Chris Smalling kan weinig met de verhalen dat de spelers van Manchester United niet hun best zouden doen voor hun geplaagde manager Louis van Gaal.

"Het is raar om te zeggen dat we niet voor de manager spelen", aldus Smalling woensdag in gesprek met Sky Sports. "We spelen sowieso ook voor onze eigen toekomst, dus er is geen sprake van dat we niet voor de manager vechten."

United wacht al zes competitieduels en acht wedstrijden in totaal op een overwinning. De laatste keer dat Van Gaal drie punten kon vieren was op 21 november na het duel met Watford (2-1).

De 'Mancunians' bleven pas één keer eerder minimaal zes wedstrijden zonder zege in de Premier League. In het seizoen 1992-1993 eindigde de reeks na zeven duels.

"Deze club staat altijd in de spotlights", zegt Smalling. "Na de nederlaag tegen Stoke City op tweede kerstdag hebben we onze mouwen opgestroopt en hard gewerkt op het trainingsveld en tegen Chelsea lieten we zien dat we een beter team zijn, ook al wisten we niet te winnen."

Reputatie

Het 0-0 gelijkspel tegen de ploeg van Guus Hiddink op maandag verlichtte de druk op Van Gaal enigszins, maar in Britse media wordt nog steeds flink gespeculeerd over de positie van de oud-bondscoach. Volgens Smalling heeft dat geen invloed op de werkwijze van Nederlandse trainer.

"Hij is zichzelf vanaf de eerste dag dat we hem ontmoetten tot aan nu. Hij gaat niet veranderen en dat is waarom hij door de jaren heen veel successen heeft gevierd. Ik verwacht niet dat hij ooit gaat veranderen, want hij heeft een geweldige reputatie."

United vervolgt de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen nummer zeventien Swansea City.

"We moeten winnen, want we willen mee blijven doen in de top van de ranglijst. Als je domineert zoals tegen Chelsea, dan moet je zo'n wedstrijd ook winnen, maar hopelijk zal dat duel ons een boost geven om goed te spelen en door te pakken."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League

Tip de redactie