Voetbal

FC Utrecht lijdt verlies van 4,8 miljoen euro over afgelopen seizoen

FC Utrecht heeft vorig seizoen opnieuw verlies geleden. De eredivisieclub maakte dinsdag bekend dat het 4,8 miljoen euro tekortkwam.

Algemeen directeur Wilco van Schaik verwacht dat de Domstedelingen zonder transfers in het huidige voetbaljaar ook rode cijfers blijven schrijven. Daarna moet FC Utrecht winst gaan maken.

De huidige nummer zeven van de eredivisie maakte vorig seizoen 3,6 miljoen euro verlies. Een jaar eerder eindigde FC Utrecht voor 13 miljoen euro in de min.

"We zijn nog niet break-even, want we hebben het afgelopen jaar een pas op de plaats gemaakt met betrekking tot de bezuinigingen", zegt Van Schaik. "Dus tevreden kun je niet zijn. Maar ik zie verbetering, voor het eerst in jaren. Vanaf nu kunnen we wel weer voorzichtig gaan denken aan investeren in de club in plaats van saneren."

"We hebben nog wel een weg te gaan de komende jaren en nemen daar iets langer de tijd voor. Anders zou het voetbalproduct te hard worden aangetast. Maar de komende seizoenen zullen er beter uit gaan zien dan de jaren die achter ons liggen."

Omzet

Van Schaik put hoop uit de omzet die steeg van 12,9 naar 13,7 miljoen euro. "De stijgende omzet in het afgelopen seizoen is één van de eerste signalen dat FC Utrecht na jaren van zware reorganisaties de weg omhoog weer heeft gevonden."

"Hoewel onze club over het seizoen 2014/2015 nog rode cijfers schreef, staat onze koers voor de komende jaren niet ter discussie. De kosten kunnen en moeten nog steeds dalen."

Lees meer over:
Tip de redactie