Voetbal

Moniz ontslagen als manager League Two-club Notts County

Ricardo Moniz is dinsdag ontslagen bij Notts County. De Nederlandse oefenmeester werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van zijn ploeg in League Two.

De club uit Nottingham bezet momenteel een teleurstellende vijftiende positie op het vierde Engelse profniveau.

Moniz werd in april van dit jaar aangesteld als manager bij Notts County, dat een maand later degradeerde uit League One.

"Ik had gehoopt op aantrekkelijk en aanvallend voetbal", verklaart voorzitter Ray Trew de "moeilijke beslissing" op de clubsite. "Dat is hem tot op zekere hoogte ook wel gelukt met af en toe oogstrelend voetbal. Ik bespeurde echter een gebrek aan discipline en organisatie achterin."

Bij Notts County staan de Nederlanders Julian Jenner, Civard Sprockel en Genaro Snijders onder contract. Ook de Nederlandse Togolees Mawouna Amevor en voormalig eredivisiespelers Gill Swerts en Stanley Aborah komen uit voor 'The Magpies'.

Red Bull Salzburg

De 51-jarige oefenmeester werkte in het verleden onder meer als hoofdtrainer bij Red Bull Salzburg, Ferencvaros, Lechia Gdansk en 1860 München. Daarnaast was de Zuid-Hollander interim-coach bij Hamburger SV.

Moniz was eerder in beeld voor een baan in de jeugdopleiding van Ajax, dat op dit moment zoekt naar een opvolger voor het onlangs ontslagen hoofd jeugdopleiding Wim Jonk.

Lees meer over:
Tip de redactie