Doelman Petr Cech is sinds maandag de doelman die de meeste wedstrijden in de Premier League uitspeelde zonder een bal door te laten.

Zijn club Arsenal won met 2-0 van Bournemouth en daarmee hield de Tsjechische doelman voor de 170e keer een volledige wedstrijd zijn doel schoon. Hij passeerde keeper David James, die in mei 2010 het record zette op 169.

''Ik ben hier heel trots op, omdat ik de Engelse competitie de beste van de wereld vind en een van de moeilijkste voor een keeper. Ik beschouw dit als een grote persoonlijke mijlpaal'', zei de 33-jarige doelman dinsdag in The Guardian.

Cech maakte elf seizoenen furore bij Chelsea en hield in die periode 162 wedstrijden zijn doel schoon. De volgende acht waren bij Arsenal, die andere topclub uit Londen waar hij afgelopen zomer naartoe verhuisde.

''Wat ik vooral heuglijk vind is dat ik vier keer kampioen ben geworden met Chelsea, mede dankzij mijn keeperswerk. Ik hoop op nog meer 'clean sheets' dit seizoen bij Arsenal en misschien levert dat weer een titel op.''