Hoewel Manchester United maandagavond in het Premier League-duel met Chelsea voor de achtste wedstrijd op rij niet wist te winnen, is coach Louis van Gaal niet van plan om de handdoek in de ring te gooien.

"Mijn spelers hebben laten zien dat ze onder grote druk een goede wedstrijd kunnen spelen, dus ik maak me geen zorgen. Ik zal geen ontslag nemen", aldus de coach na afloop van het doelpuntloze gelijkspel op Old Trafford.

Van Gaal zei enkele dagen geleden na de 2-0 nederlaag tegen Stoke City nog dat hij overwoog om op te stappen bij United. Media speculeren al weken over de positie van Van Gaal bij de huidige nummer zes van de Premier League.

Tegen Chelsea wist United weliswaar weer niet te winnen, maar het spel was dit keer veel beter dan in de afgelopen weken. Dat had Van Gaal ook in de gaten.

"De spelers willen voor me vechten. Zelfs na dit resultaat stonden de fans te applaudiseren, dus ik maak me echt geen zorgen. In het voetbal weet je het nooit, maar ik heb het volste vertrouwen in deze directie en in mijn spelers."

Video: Van Gaal: 'Geen reden om ontslag te nemen'

Van Gaal: "Geen reden om ontslag te nemen"
Van Gaal: "Geen reden om ontslag te nemen"

Hiddink

Chelsea-coach Guus Hiddink hield na afloop vooral gemengde gevoelens over aan het doelpuntloze gelijkspel in Manchester. 

"Aan de ene kant moeten we blij zijn met een punt na een lastige wedstrijd, maar aan de andere kant kregen we twee grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Over het algemeen ben ik wel tevreden", aldus Hiddink tegen de BBC.

De oud-trainer van onder meer Real Madrid, PSV en het Nederlands elftal merkt dat Chelsea een nieuwe weg is ingeslagen sinds het vertrek van Mourinho. Hiddink heeft dan ook vertrouwen in de tweede seizoenshelft.

"We hebben in de laatste wedstrijden kunnen zien dat we op de goede weg zijn. Hopelijk kunnen we het nog beter doen als ik kan beschikken over een volledig fitte selectie. Ik zou me zorgen maken als het team geen vertrouwen heeft, maar daar is geen sprake van."