Telstar-middenvelder Kevin van Essen is door de centrale tuchtcommissie doping voor twee jaar geschorst wegens het overtreden van het Dopingreglement.

Van Essen is tot 28 december 2017 uitgesloten van deelname aan alle wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB.

Van Essen werd na afloop van de wedstrijd Telstar-Helmond Sport op 8 mei 2015 bij een dopingcontrole positief getest op de stof furosemide. Die stof die komt voor op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap). Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op.

De KNVB legde de zaak voor aan de centrale tuchtcommissie doping, een commissie met expertise in tuchtrechtspraak op het gebied van doping. Aan de hand van het Dopingreglement en het bestuderen van verschillende verklaringen van Van Essen is de tuchtcommissie tot deze uitspraak gekomen.

Diep teleurgesteld

Telstar laat weten diep teleurgesteld te zijn in de beslissing van de tuchtcommissie. Volgens de Jupiler League-club is de straf "buitenproportioneel", al kijkt Telstar ook in de spiegel.

"In aanvulling op voorafgaande merken wij op dat Kevin onzorgvuldig is geweest en dat de club blijkbaar nog meer aan bewustwording moet doen", aldus Telstar in een verklaring op de clubwebsite.