​Arjen Robben is blij dat het kalenderjaar 2015 bijna achter de rug is en gaat ervan uit dat hij weer topfit aan de aftrap staat wanneer hij het seizoen hervat met Bayern München.

De Nederlandse aanvaller stond de afgelopen maand aan de kant vanwege een spierblessure die hij opliep in het Champions League-duel met Olympiakos Piraeus (4-0 winst).

Op 22 januari hervat de regerend landskampioen van Duitsland de competitie met een bezoek aan Hamburger SV. "Normaal gesproken ben ik dan gewoon weer fit en erbij", voorspelt Robben in gesprek met de NOS.

De 31-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal kijkt ondanks de landstitel met Bayern terug op een weinig bevredigend jaar. "Wat dat betreft ben ik ook blij dat 2015 voorbij is."

Met Oranje liep Robben kwalificatie voor het Europees kampioenschap mis. "Het was in meerdere opzichten een rotjaar. Ook persoonlijk, het fysieke. Ik heb eigenlijk twee jaar lang onafgebroken kunnen voetballen zonder blessures en ik was topfit. In maart of april kreeg ik ineens een heel lullige blessure door een overtreding en daar ben ik eigenlijk niet lekker uit gekomen. Ik heb eigenlijk doorgesukkeld."

"Ook na de zomervakantie kwam ik niet lekker in m'n ritme", analyseert de buitenspeler. "Wat dat betreft ben ik blij dat het voorbij is en dat ik m'n portie weer gehad heb."

Guardiola

Na afloop van het huidige seizoen moet Robben afscheid nemen van trainer Josep Guardiola, die zijn contract in de Allianz Arena niet verlengde, "Daar baal ik wel van, dat vind ik heel erg jammer", bekent de Groninger.

De Spaanse succescoach wordt in de zomer opgevolgd door de Italiaan Carlo Ancelotti. "Dat is weer afwachten", aldus de oud-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen. "Dat is weer een nieuwe trainer, dan begin je gewoon weer opnieuw."

Toch zit Robben met zijn hoofd nog niet bij volgend seizoen. Bayern bezet momenteel de koppositie in de Bundesliga en strijdt ook nog mee om de Champions League en DFB Pokal. "We hebben nog wel wat te winnen dit seizoen."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga