Franck Ribéry kijkt niet met een tevreden gevoel terug op het jaar 2015. De aanvaller van Bayern München kampte lange tijd met blessureleed, maar vreesde nooit voor het einde van zijn loopbaan.

'Nee, nooit. Maar de situatie was bijna onmenselijk. Negen maanden vanaf de tribune toekijken doet pijn. Dat was geen lolletje", aldus Ribéry op de website van zijn werkgever.

De 32-jarige Fransman was pas net terug van een enkelkwetsuur die hem negen maanden aan de kant hield, toen hij begin december met een spierblessure gewisseld werd in het Champions League-duel met Dinamo Zagreb.

De verwachting is dat Ribéry nog ongeveer twee maanden aan de kant staat. "Helaas, ja. In mijn hoofd was ik er klaar voor, maar de spier was nog te zwak."

"Het belangrijkste is dat mijn enkel geen problemen meer oplevert. Nu gaat het slechts om een spierblessure. Als ik weer fit ben, heb ik alleen nog wedstrijdritme nodig."

Gemotiveerd

Ribéry laat weten dat hij 'enorm gemotiveerd' is om zo snel mogelijk weer op het veld te staan. "De twee, drie weken waarin ik aan het einde van de eerste seizoenshelft weer bij de selectie zat, waren mooi. Daar hoor ik thuis."

Bayern gaat na zeventien duels fier aan kop in de Bundesliga. 'Der Rekordmeister' heeft acht punten voorsprong op Borussia Dortmund en hervat op 22 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Hertha BSC.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga