Volgens Michael Carrick moet iedereen bij Manchester United zijn verantwoordelijkheid nemen voor de slechte prestaties de afgelopen weken. De middenvelder houdt ondanks de dramatische reeks hoop op een snelle ommekeer.

United leed op Boxing Day tegen Stoke City (2-0) de vierde nederlaag op rij en zakte naar de zesde plaats op de ranglijst. Carrick vindt dat iedereen bij United in de spiegel moet kijken.

"De club, de spelers, de staf, de manager; we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We moeten de rijen gesloten houden en wedstrijden gaan winnen. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen", zei de aanvoerder van United na het duel met Stoke.

De slechte reeks van United vreet aan Carrick. "We zitten in een slechte fase en dat is een verschrikkelijk gevoel. Het doet pijn en het is moeilijk hier mee om te gaan. We spelen niet goed genoeg en daar moeten we onze verantwoordelijkheid voor nemen. We moeten beter spelen. Dit is een zware periode."

"We spelen voor Manchester United, dit is een speciale club en het is een privilege om hier te spelen. We moeten beter presteren, zo simpel is het."

Ommekeer

Ondanks de slechte resultaten houdt Carrick hoop op een ommekeer bij United. "Iedereen moet in de spiegel kijken en we moeten het samen doen. Je kunt iedereen wel individueel bekritiseren, maar de enige manier om hier bovenop te komen is hard te werken en te geloven in een ommekeer. En het moet gebeuren in de volgende wedstrijd."

United speelt maandag op Old Trafford tegen het Chelsea van Guus Hiddink. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League